Contact

Wij zijn Houtwijs en wij staan voor een andere manier van bouwen. Een manier die gezonder, sneller, slimmer, efficiënter en duurzamer is.

Met de nieuwste technieken in CLT houtbouw en slimme modulariteit bestaat er vandaag een prachtig, lichtvoetig en tijdsbestendig alternatief voor bakstenen, staal en beton. Bijkomend voordeel is dat we door in hout te bouwen zelfs CO2 opslaan in plaats van uitstoten.

Houtwijs is echter niet opgericht door idealisten, maar door realisten. Ervaren marktpartijen met een lange, bewezen staat van dienst in de ontwikkeling van modulaire bouwsystemen, projectontwikkeling en bouwprojecten door heel Nederland. De samenwerkende partnerbedrijven zijn:

Spee architecten
SPEE architecten is gespecialiseerd in het realiseren van duurzame en gezonde gebouwen, die energieneutraal, biobased en circulair zijn, waar we ons al sinds 2006 mee bezig houden. SPEE architecten realiseert innovatieve, duurzame en maakbare projecten met een duidelijke meerwaarde door een integrale benadering. Met vernieuwende typologieën en bijzondere materialiseringen creëren we eigentijdse, unieke gebouwen met een duidelijke identiteit en hogere toekomstwaarde.

Vanuit de 4 hoofdpijlers

  1. duurzaam materiaalgebruik (circulair en/of biobased)
  2. gezondheid
  3. aanpasbaar & demontabel
  4. gezondheid

heeft Spee architecten een bouwconcept ontwikkeld dat toepasbaar is voor de grondgebonden en gestapelde woningbouw. Het recent, conform dit bouwconcept, gebouwde SPEEHUIS, met als basis een massief houten casco van CLT, dient tevens als prototype & 'proof of concept'. Spee architecten is al jaren gespecialiseerd in massief houtbouw (CLT), en ontwerp gebouwen vanuit de specifieke eigenschappen van CLT hetgeen veel ontwerpvrijheid geeft en waardoor er het maximale uit de ontwerpopgave gehaald kan worden. Spee architecten zet hun kennis, ervaring en netwerk in CLT-bouw graag in voor uw bouwopgave.

contactgegevens Spee architecten
Vennelaan 4
5062 SR Oisterwijk
+31 13 80 80 562

Bart Spee
b.spee@speearchitecten.nl
+31 643 – 202 359

Loop Development
Wij staan staat voor het ontwikkelen van duurzame gebieden en gebouwen met de focus op wonen. Om dit te bereiken dienen wij anders te denken, anders te doen, en dus ook anders te ontwikkelen, waarbij wij de gebaande paden los moeten laten. Een geslaagde duurzame ontwikkeling begint voor ons met een gedegen inventarisatie en afstemming van de ingrediënten noodzakelijk om de doelstellingen te halen. Deze worden vervolgens uitgewerkt in het ontwerp- en ontwikkelproces.

Loop Development kan bogen op ruim 25 jaar ervaring in de projectontwikkeling. Van grote gebieds-, locatie-ontwikkelingen en individuele projecten. In de laatste 5 jaar ligt de focus op duurzaamheid, denk daarbij aan energie neutrale woningen binnen de EPC, GPR en nu de BENG normering en MPG-score. Hierdoor beschikken wij over een brede expertise en een bijbehorend netwerk van adviseurs die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen bij dit soort complexe opgaven. Opgaven als BENG = 0 en een MPG van 0,5 en lager liggen hierdoor binnen handbereik.

Het resultaat is een duurzame, gezonde, comfortabele woon- en leefomgeving die niet alleen voldoet op het moment van oplevering maar zichzelf staande kan houden in de tijd.

Loop Development treedt binnen Houtwijs op als ontwikkelaar, zelfstandig of in samenwerking met collega ontwikkelaars.

contactgegevens Loop Development
Soeverein 16
3817 HT Amersfoort

Arne de Jongh Swemer
a.dejonghswemer@loopdevelopment.nl
+31 651 – 008 305

Janssen de Jong Bouw
Bij Janssen de Jong Bouw geloven we in een nieuwe manier van bouwen. We hebben een duidelijke circulariteitsambitie die vastgelegd is in het strategisch plan en zien circulair bouwen als een kans om de uitdagingen in de woningbouw met veel passie en creativiteit aan te gaan. Dit doen we o.a. door innovatieve keuzes in materiaal en bouwvorm te maken.

Zo hebben we vanuit ons modulaire woningbouwconcept ModuFair een circulair appartementencomplex ontwikkeld. Dit concept is in 2022 bekroond met de Circular Award. Met SPEE architecten en Loop Development hebben we een massief houten bouwconcept voor seriematige woningbouw ontwikkeld; een duurzaam, prefab en bovendien demontabel bouwsysteem. Dit massiefhouten bouwsysteem heeft een sterk positieve invloed op de gezondheid van de gebruikers. Doordat we werken met een prefab houten systeem, is bovendien sprake van een zeer korte bouwtijd. Het houten bouwconcept van Janssen de Jong Bouw en SPEE architecten is hierdoor in vele opzichten duurzamer, energiezuiniger, flexibeler en kent bovendien minder afvalproductie, naast dat er C02 wordt opgeslagen in het massief houten casco.

Zo bouwen wij samen aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Voor nu en voor de toekomst. Let’s Build Happiness!

Janssen de Jong Bouw is een dochteronderneming van JAJO, een groep bouw-gerelateerde bedrijven die het nieuwe fundament legt in een veranderende wereld. JAJO ontwikkelt, bouwt, onderhoudt, herstelt en oogst voor bedrijven, particulieren en overheden in binnen- en buitenland. Onze missie is samen de cirkel te sluiten.

contactgegevens Janssen de Jong Bouw
Science Park Eindhoven 5049,
5692 EB Son en Breugel
+31 88 35 59 355

Ron Schamp
r.schamp@bouw.jajo.com
+31 682 – 875 386

U vind ons ook op de volgende social media:

Site by Alsjeblaft!